Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Hans Blom, Alphons Siebelt,Leiden 40-45
  • Hans Blom, Alphons Siebelt,Leiden 40-45
Hans Blom, Alphons Siebelt,Leiden 40-45
Leiden 40-45
€ 12.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Wat was er van `de oorlog` te zien in Leiden? Dat was de kernvraag die Hans Blom en Alphons Siebelt zich stelden toen zij de foto`s selecteerden voor dit boek. Hoe toonden oorlog en bezetting zich in de sleutelstad en wat bleef in het openbaar juist ongewijzigd? Ging achter wat ogenschijnlijk onveranderd bleef niet ook veel en soms schokkende verandering schuil?

Zo vormde zich een zeer gevarieerde serie beelden: van zich aangenaam met de Leidenaars verpozende Duitse soldaten tot schokkende beelden van de confrontatie met de bezetter, van marcherende militairen en Nederlandse nationaalsocialisten tot gewone sportwedstrijden en spelevaren in de onderduik, van nazipropaganda op de muren tot werken aan een illegale krant binnenskamers, van de ravages na bombardementen tot de uitzinnige vreugde bij de bevrijding. Mede door de opname van nooit eerder gepubliceerde foto`s uit particulier bezit is dit boek een fascinerende caleidoscoop van de stad in deze jaren.

Over de auteur:
Hans Blom was als directeur verbonden aan het NIOD. Alphons Siebelt is kenner van Leiden gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Extra informatie:
Reeks 40-45
Hardback
112 pagina's
Met illustraties
Maart 2015
1030 gram
317 x 245 x 16 mm
EAN: 9789462580688
Uitgeverij WBOOKS

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen