Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Rochus Misch, Sandra Zarrinbal, Burkhard Nachtigall,De laatste getuige
  • Rochus Misch, Sandra Zarrinbal, Burkhard Nachtigall,De laatste getuige
Rochus Misch, Sandra Zarrinbal, Burkhard Nachtigall,De laatste getuige
De laatste getuige
ik was Hitlers koerier, telefonist en lijfwacht
€ 22.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


`Misch - natuurlijk bent u nog nodig!` Zo weerklinkt in de ondergrondse Führerbuker op 22 april 1945 het barse bevel aan Rochus Misch. Vrijwel niemand verkeert tijdens de oorlogsjaren zo dicht in de onmiddellijke nabijheid van Hitler - tot diens zelfmoord op 30 april 1945 - als Rochus Misch, zijn koerier en lijfwacht.

Als lid van de Leibstandarte-SS, Hitlers lijfwacht, ziet Misch alle nazi-kopstukken op het terras van de Berghof; hij reist mee naar de Wolfsschanze; hij verbindt op 20 juli 1944, de dag van de aanslag op Hitler, de vitale telefoongesprekken door. Uiteindelijk daalt Rochus Misch, samen met Hitlers laatste `getrouwen`, af in de Führerbunker. Wanneer de ondergang nadert blijft hij op zijn post - zelfs nadat Hitler zelfmoord heeft gepleegd.

Op 5 september 2013 overleed Rochus Misch op 96-jarige leeftijd. Zijn recente overlijden was wereldwijd voorpaginanieuws. Misch was de `laatste getuige`. In dit boek vertelt deze `laatste getuige` zijn persoonlijke en aangrijpende geschiedenis.

Deze uitgave is voorzien van een Woord vooraf door de Amerikaanse journalist Ralf Giordano en een exclusieve inleiding door Britse Tweede Wereldoorlog expert en auteur Roger Moorhouse.

Rochus Misch (1917 - 2013) werd na de Duitse capitulatie gevangen genomen door de Russen. Pas halverwege de jaren vijftig mocht hij terugkeren naar zijn woonplaats Berlijn. Daar leidde hij een teruggetrokken bestaan. Samen met twee historici schreef hij `De laatste getuige`.

Extra informatie:

Paperback / softback
320 pagina's
Maart 2014
448 gram
216 x 134 x 29 mm
EAN: 9789089752994
Just Publishers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen