Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Het Hof van Nederland
  • ,Het Hof van Nederland
,Het Hof van Nederland
Iris Knapen, Liesbeth van Noortwijk
Het Hof van NLD
waar Nederland begon
€ 11.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Het Hof, in het hart van historisch Dordrecht, is een plek van betekenis. Op beslissende momenten in de nationale geschiedenis is dit voormalige Augustijnenklooster de plaats van handeling: in 1572, als hier de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvindt. Een belangrijke stap op weg naar een onafhankelijke Republiek en de basis voor Nederland zoals we dat nu kennen, met vrijheid en tolerantie hoog in het vaandel. En in 1618, wanneer de Synode van Dordrecht een einde maakt aan een conflict binnen de protestantse kerk en besluit de Statenbijbel op de markt te brengen.

Anno 2015 is het Hof van Nederland de plek waar iedereen het verhaal van Dordrecht op een nieuwe, verrassende manier kan ontdekken aan de hand van originele voorwerpen, archiefstukken, video en multimedia. In de historische setting van het kloostercomplex komt niet alleen 1572 opnieuw tot leven, maar ook de gouden tijd van Dordrecht als machtige handelsstad, de verwoestende Sint Elisabethsvloed, de industrialisatie in de 19de en 20ste eeuw. En natuurlijk de geschiedenis van het klooster zelf.

Het Hof van NLD vertelt dat fascinerende verhaal met een schat aan beelden uit de rijke collectie Dordrecht: bijzondere archiefstukken, archeologische vondsten, schilderijen, prenten en foto`s.

Extra informatie:

Paperback / softback
144 pagina's
Met illustraties
Maart 2015
744 gram
283 x 224 x 17 mm
EAN: 9789462580831
Uitgeverij WBOOKS

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen