Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • André Heuzer,Bomhond, showhond of poulet
  • André Heuzer,Bomhond, showhond of poulet
André Heuzer,Bomhond, showhond of poulet
Bomhond, showhond of poulet
Honden en kynologie in de Tweede Wereldoorlog
Honden in de historie 1
€ 34.95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Over een van de meest donkere periodes in de Nederlandse geschiedenis is veel verteld, maar niet eerder stond de mens en de hond centraal. Hoe verging het onze trouwe huisgenoot tijdens de Tweede Wereldoorlog? Want ook in die vijf verschrikkelijke jaren waren er honden. Showhonden die nog altijd streden voor het kampioenschap, honden die berichten overbrachten voor de troepen, honden die mensen redden en honden die tanks moesten opblazen. En honden die als voedsel dienden. Er werd met honden gewerkt, er werd met honden geshowd, er werd met honden gevochten, er werd met honden gesport. Honden waren huisdieren van wereldleiders aan beide zijden van het front. Rassen kwamen op, rassen werden bekend of juist vergeten. Honden waren mensenredders, en honden waren een verschrikking voor mensen in de concentratiekampen... “Bomhond, showhond of poulet” geeft een in Nederland niet eerder beschreven beeld van al die hondenactiviteit in Nederland en aan de fronten van de oorlog. Een beeld dat zowel mensen die alles willen weten van honden, als mensen die alles willen weten van de oorlog zal intrigeren.

Over de auteur Een passie voor honden, een diepe interesse voor de geschiedenis. Het combineren van deze interesses heeft geleid tot dit boek. Andre Heuzer is journalist en communicatieadviseur, en schrijft al een aantal jaren voor Dogzine en daarvoor voor de Hondenwereld. Buiten het schrijven om zijn zijn vier honden en het rondtrekken in Europa met zijn echtgenote en honden zijn grote liefhebberij.

Bomhond, showhond of poulet is het eerste deel in de serie “Honden in de geschiedenis” waarin de hond en zijn rol in de cultuurgeschiedenis centraal staat.


Extra informatie:
Honden in de historie 1
Hardback
342 pagina's
Met illustraties
Januari 2021
946 gram
244 x 173 x 27 mm
EAN: 9789493060036
Dogzine.nl VOF

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen