Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  • Aris de Bruijn,De geschiedenis van American Hospital B
  • Aris de Bruijn,De geschiedenis van American Hospital B
Aris de Bruijn,De geschiedenis van American Hospital B
De geschiedenis van American Hospital B
Juilly 1914-1918
€ 19.95
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen
Op 15 januari 1915 opende in de gebouwen van het Collège de Juilly een hospitaal voor oorlogsgewonden, tot stand gekomen met Amerikaanse middelen en bemand met Amerikaanse vrijwilligers. Het was een dependance van het Amerikaanse hospitaal in Parijs. Een hospitaal dichter bij het front was zeer gewenst en de keuze hiervoor viel op Juilly-sur-Marne dat 40 kilometer dichter bij het front lag dan Parijs. Hoe eerder de gewonden konden worden behandeld, hoe groter de kans op overleven. De steenrijke Mrs. Harry Payne Whitney, geboren Getrude Vanderbilt, financierde dit tweede hospitaal, dat de naam American Hospital B kreeg.
Het hospitaal beleefde drukke tijden en rustige tijden, afhankelijk van de gevechtsactiviteiten aan het front. De drukste tijd kwam in 1918, toen de Verenigde Staten intussen zelf aan de oorlog waren gaan deelnemen. Juilly was de eerst aangewezen plaats om de Amerikaanse gewonden naar toe te brengen tijdens de gevechten bij Belleau Wood en Chateau-Thierry. Het aantal bedden groeide uit van ruim 200 naar meer dan 800 en het hospitaal speelde een cruciale rol in deze periode. Als Juilly er niet geweest was dan zou dit tot een verschrikkelijk verlies aan mensenlevens hebben geleid.
Een belangrijk deel van het boek bestaat uit citaten van personen die in het hospitaal gewerkt hebben, ze schetsen een beeld van verschillende episodes uit de geschiedenis van American Hospital B tijdens de Eerste Wereldoorlog.


Extra informatie:

Paperback / softback
236 pagina's
Met illustraties
Augustus 2019
255 gram
208 x 145 x 9 mm
EAN: 9789079547005
Grensland

Levertijd: 5 tot 7 werkdagen