Gratis verzenden vanaf 20,- (NL)
Bestellen zonder account aan te maken!

  Gordon Corera,Voor God en vaderland
  Voor God en vaderland
  Een Belgisch priester, zijn verzetsgroep en hun postduiven tijdens WOII
  € 22.50
  24 Bij u in huis op: dinsdag  Inlichtingen over de militaire activiteiten van de nazi`s waren van cruciaal belang voor de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom dropte de Britse geheime dienst jarenlang duizenden postduiven in bezet Europa, van Denemarken tot Frankrijk.
  Met gevaar voor eigen leven bespioneerden lokale verzetsgroepen de nazi`s en staken zij hun geheime berichten in kokertjes aan de poten van de duiven, die trouw terugvlogen naar hun afzender. In dit boek vertelt de Britse onderzoeksjournalist Gordon Corera voor het eerst deze bijzondere oorlogsgeschiedenis.
  Rode draad doorheen zijn boek is de Belgische verzetsgroep Leopold Vindictive. Aan het hoofd stond een patriottisch priester, Joseph Raskin. Met een postduif bezorgde Leopold Vindictive de Britten belangrijke informatie over de vijandelijke linies aan de Belgische kust. Maar in 1942 werd pater Raskin gearresteerd door de Gestapo. De nazi`s veroordeelden hem ter dood. Op 18 oktober 1943 werd hij onthoofd met de guillotine.
  Recensie:
  Het Nieuwsblad
  Jesse Van Regenmortel 03-03-2018
  'Eindelijk wordt duidelijk hoe belangrijk het werk van Vlaamse verzetsgroep wel was.'

  Extra informatie:

  Paperback / softback
  320 pagina's
  Met illustraties
  April 2019
  512 gram
  228 x 150 x 29 mm
  EAN: 9789492958587
  Horizon

  24 Bij u in huis op: dinsdag