Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jan Slofstra,Vliegers op de vlucht
  • Jan Slofstra,Vliegers op de vlucht
Jan Slofstra,Vliegers op de vlucht
Vliegers op de vlucht
€ 22.50
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


De crash van de Amerikaanse bommenwerper Seattle Sleeper opzondagmorgen 26 november 1944 bij het Friese Haulerwijk staat diep in het lokale geheugen gegrift. Er zijn nog steeds ouderen die hierover kunnen vertellen. Latere generaties hebben zich via overlevering een beeld gevormd van de crash en de lotgevallen van de betrokken vliegers.
In de loop van de tijd is dit beeld echtervervaagd. Voor Jan Slofstra en Jaap de Boer aanleiding om de geschiedenisvan de Seattle Sleeper opnieuw te bestuderen aan de hand van nieuwegegevens afkomstig uit archieven, publicaties en interviews. Dit leidde tot de gedetailleerde reconstructie van de gebeurtenissen die is weergegeven in dit boek.
Wat het boek bijzonder maakt is de plaatsing van het onderwerp in de brede context van de luchtoorlog en de oorlogsgeschiedenis is van het Fries-Gronings-Drentse grensgebied.

Bij het volgen van het spoor van de vliegers van de Seattle Sleeper raakten de auteurs onder de indruk van de moed die veel gewone mannen en vrouwen hebben getoond bij de hulp aan geallieerdevliegers. Aan hen en hun nagedachtenis dragen zij dit boek op.Extra informatie:

Hardback
288 pagina's
Met illustraties
April 2020
857 gram
249 x 180 x 22 mm
EAN: 9789056156343
Uitgeverij Noordboek

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel