Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  John Verbeek,Kazematten op de Afsluitdijk
  Kazematten op de Afsluitdijk
  € 22.50
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  De geschiedenis van de kazemattenstelling bij Den Oever en op het Kornwerderzand, de Wonsstelling, Breezand en de Duitse en naoorlogse verdedigingswerken.

  In mei 1940 was het voor de Nederlanders een grote schok dat de Duitse buren ons land binnenvielen en dat onze krijgsmacht zo snel moest capituleren. Dat onze krijgsmacht ook successen boekte, is minder bekend. Dit boek gaat over een van die successen, namelijk de verdediging van de Afsluitdijk. Een gelukkige combinatie van degelijke verdedigingswerken (de kazematten), een gemotiveerde eenheid met vertrouwen in de commandant en goed leiderschap hield bij de Afsluitdijk de Duitse aanval tegen. John Verbeek heeft de verdedigingswerken die als gevolg van het afsluiten van de Zuiderzee werden gebouwd uitgebreid onderzocht. In dit boek geeft hij inzicht in de voor die tijd moderne bouwwerken en bewapening die de vuurproef glansrijk bleken te doorstaan. Daarnaast geeft hij een gedetailleerde beschrijving van de gebeurtenissen van de meidagen van 1940 op en rond de Afsluitdijk.

  Drs. John Verbeek (1955) studeerde geschiedenis aan de RU Leiden (1981). Zijn expertise ligt vooral op het gebied van vestingwerken, militaire techniek, zeegeschiedenis, koloniale expansie en Indonesische land- en volkenkunde. Hij is actief in het museumwezen en geeft historische adviezen ten behoeve van films en documentaires.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  240 pagina's
  Met illustraties
  April 2020
  586 gram
  240 x 171 x 14 mm
  EAN: 9789056156336
  Uitgeverij Noordboek

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel