Door de drukte kan uw bestelling iets langer onderweg zijn
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jonathan Lichtenstein,De schaduw van Berlijn
  • Jonathan Lichtenstein,De schaduw van Berlijn
Jonathan Lichtenstein,De schaduw van Berlijn
De schaduw van Berlijn
Leven met de erfenis van het Kindertransport
€ 22.99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel


‘In de schaduw van Berlijn’ is Jonathan Lichtenstein’s verhaal over zijn vader en hun onderlinge band. In 1939 ontsnapte Hans Lichtenstein met een van de Kindertransporten uit Nazi-Duitsland naar Groot-Brittannië. Eenmaal in Engeland aangekomen beseft de dan twaalfjarige Hans dat hij er voortaan alleen voor zal staan en besluit hij te breken met zijn Duits-Joodse wortels.
Opgroeiend op het naoorlogse platteland van Wales snapt Hans’ zoon Jonathan maar weinig van de nukken van zijn vader; over de oorlog wordt hardnekkig gezwegen in het gezin Lichtenstein. Als Hans een 87-jarige man is, besluiten hij en Jonathan de reis opnieuw te maken, maar dan in omgekeerde richting. Tijdens hun reis naar Berlijn komt aan het licht hoezeer de moeizame relatie tussen vader en zoon rechtstreeks verband houdt met het traumatische verleden. Eindelijk ontstaat er iets van een verstandhouding tussen de beide mannen; ze praten meer met elkaar dan ze ooit deden en Jonathan hoort, ziet en begrijpt voor het eerst welke last zijn vader draagt, die als een van de weinigen van zijn joodse familie de oorlog overleefde. ‘De schaduw van Berlijn’ is een eerlijk en schokkend verslag van de poging van een vader en zoon om uit de schaduw van de geschiedenis te komen.


Recensie:
Leeskost.nl
'

‘Een heftig verslag van een louterend bezoek, waarbij de erfenis van een kindertransport een rustplaats krijgt. De opbouw werkt echter ook naar een ontroerende, verzoenende climax. (…) Een feest om te lezen.’

'

Extra informatie:

Paperback / softback
304 pagina's
Januari 2021
407 gram
211 x 136 x 22 mm
EAN: 9789045042558
Atlas Contact

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel