Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  Kevin Prenger,Oorlogszone Zoo
  Oorlogszone Zoo
  de Berlijnse dierentuin en de Tweede Wereldoorlog
  € 17.95
  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen  Mei 1945. Aan de oorlog in Europa is een einde gekomen. Geallieerde bombardementen en huis-aan-huis-gevechten tussen de Wehrmacht en het Rode Leger hebben Berlijn veranderd in een ruïne.
  Ook de imposante 19e-eeuwse dierentuin aan de rand van park Tiergarten heeft zwaar geleden onder het oorlogsgeweld. Vele uit koers geraakte bommen zijn er neergekomen. Gedurende de Slag om Berlijn verandert de zoo in een slagveld, als tanks en granaten er hun verwoestende werking uitoefenen.
  Het terrein van de eens zo druk bezochte topattractie is verworden tot een huiveringwekkend kraterlandschap. Overal liggen dode soldaten en karkassen van dieren. Nog geen 100 van de ongeveer 3.500 dieren hebben het overleefd.
  “Oorlogszone Zoo” vertelt de aangrijpende geschiedenis van de Berlijnse dierentuin en zijn medewerkers en dieren in oorlogstijd en tijdens de nazi-dictatuur. Het is een verhaal over dierenliefde en menselijke overlevingskracht. Een eerbetoon aan de opkomst, ondergang en herrijzenis van het historische en maatschappelijke icoon dat de Berlijnse dierentuin nog steeds is.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  103 pagina's
  Met illustraties
  Januari 2016
  189 gram
  215 x 135 x 6 mm
  EAN: 9789402138573
  Brave New Books

  Levertijd: 2 tot 3 werkdagen