Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Taylor Downing,Stille strijders
  • Taylor Downing,Stille strijders
Taylor Downing,Stille strijders
Stille strijders
belangrijke wetenschappers, codebrekers en propagandisten in de Eerste Wereldoorlog
€ 24.99

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

`Stille strijders` biedt een frisse, nieuwe kijk op deze oorlog, waarbij onthuld wordt hoe oorlogsonderzoek de fundamenten heeft gelegd voor veel van de wetenschappelijke vooruitgang in de twintigste eeuw.
De Eerste Wereldoorlog wordt vaak beschouwd als een strijd die uitgevochten werd tussen lompe legers die bestonden uit miljoenen mannen die elkaar vanuit de loopgraven bestreden. Daarbij werd gebruikgemaakt van wreedaardige machines - mitrailleurs, kanonnen, granaten, gas, tanks - die vele soldaten het leven kostten. Maar achter de schermen werd ook een wetenschappelijke oorlog uitgevochten tussen ingenieurs, scheikundigen, natuurkundigen, doctoren, wiskundigen en verzamelaars van inlichtingen. Deze verborgen oorlog leverde een positieve en blijvende bijdrage aan de manier waarop de oorlog gevoerd werd op het land, op zee en in de lucht. En, het allerbelangrijkste, hoe daarna het leven thuis verbeterde.
`Stille strijders` benadert de strijd vanuit een fris perspectief; het bevat profielen van de sleutelfiguren die in wetenschappelijke zin grote sprongen voorwaarts maakten ten behoeve van de mensheid in de twintigste eeuw. Het is geschreven in een levendige, verhalende stijl en daarmee voegt `Stille strijders` onbekende en vernieuwende aspecten toe aan de geschiedschrijving van de Eerste Wereldoorlog.

Extra informatie:

Paperback / softback
Oktober 2014
605 gram
230 x 150 x 32 mm
EAN: 9789045316864
BBNC uitgevers POD

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen