Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Ton Kors,Hannie Schaft
  • Ton Kors,Hannie Schaft
Ton Kors,Hannie Schaft
Hannie Schaft
het levensverhaal van een vrouw in verzet tegen de nazi`s
€ 16.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenVerzetsstrijdster Hannie Schaft werd op 17 april 1945 - drie weken voor de bevrijding - doodgeschoten in de duinen bij Bloemendaal. Hierbij zou ze, na een schampschot, koelbloedig hebben gezegd: `Ik schiet beter`, waarna een SD`er zijn machinepistool op haar leegschoot.

Hannie Schaft groeide uit tot een legendarische figuur in het Nederlandse verzet tegen de Duitse bezetter. De net als Schaft uit Haarlem afkomstige journalist Ton Kors raakte in toenemende mate door haar geïntrigeerd. Nadat hij een reeks artikelen aan Schaft had gewijd besloot hij tot het schrijven van haar levensverhaal.

Een groot aantal mensen die haar gekend hebben, vertellen in dit boek over haar. Hun getuigenissen geven gestalte aan deze jonge vrouw, die ook het liquideren van tegenstanders en verraders niet uit de weg ging. In zijn boek brengt Kors ook de controverse na haar dood, of zij al dan niet behoord had tot de illegale CPN, ter sprake.

Ton Kors` Hannie Schaft geeft een uitstekend gedocumenteerd en levendig beeld van een van de belangrijkste figuren van het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan deze uitgave wordt een uitgebreid nawoord toegevoegd.


Ton Kors (1946-1993) was correspondent in Zuid-Afrika, werkte voor het Haarlems Dagblad en was chef reportage bij Nieuwe Revu.Extra informatie:

Paperback / softback
225 pagina's
Met illustraties
November 2015
240 gram
190 x 135 x 20 mm
EAN: 9789089759405
Just Publishers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen