Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Wes Davis,Oorlog op Kreta 41-44
  • Wes Davis,Oorlog op Kreta 41-44
Wes Davis,Oorlog op Kreta 41-44
Bestemming Ariadne
verzetsstrijd op Kreta tijdens de Tweede Wereldoorlog
€ 24.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


In de voor de Engelsen somberste jaren van de Tweede Wereldoorlog leek niets Hitlers opmars in Europa te kunnen stuiten. Zijn zuidelijkste verovering was het eiland Kreta, waardoor de Duitsers (te) dicht bij Egypte kwamen en ze tevens een Britse suprematie op de Middellandse Zee bedreigden. Maar waar de nazi`s geen rekening hadden gehouden, was dat de SOE, de Britse inlichtingendienst, een bende excentrieke officieren op hen af stuurde, die het verzet op Kreta zouden organiseren en sabotagedaden zouden plegen.

"Bestemming Ariadne" is het ongelooflijk, maar ware verhaal van de geheime oorlog op Kreta vanuit het perspectief van deze amateur-soldaten - geleerden, archeologen, schrijvers - die min of meer per ongeluk dienden als spionnen. Hun enige `stommiteit` was dat zij vroeger op school Grieks hadden geleerd. Zo iemand was Patrick `Paddy` Leigh Fermor, die in 1933 aan een voetreis naar Constantinopel begon, maar toen de oorlog uitbrak, ging hij terug naar Engeland om dienst te nemen. Dat beviel hem helemaal niet en vervolgens werd hij op Kreta gedropt en zette daar het verzet op poten. Na afgelost te zijn, kwam Paddy in Caïro terecht, waar hij samen ging wonen in huize Tara met Billy Moss en Sophie Tarnowska (een Poolse aristocrate). De dame en (vele) heren en hun rare huisdieren hielden de wildste feesten, totdat Paddy en Billy terug moesten. Weer op Kreta wist Paddy de Duitse bevelhebber, generaal Kreipe, te ontvoeren en hem naar Caïro te brengen.

"Bestemming Ariadne" vertelt talloze verhalen over deze gentlemen/spionnen en de Kretenzer partizanen, en hoe zij gezamenlijk de Duitsers tot wanhoop dreven. In deze opmerkelijke, nooit eerder vertelde geschiedenis schetst auteur Wes Davis een groep legendarische strijders tegen een van de meest exotische achtergronden van de oorlog.

Extra informatie:

Paperback / softback
Juni 2014
504 gram
230 x 150 x 28 mm
EAN: 9789045316215
BBNC uitgevers POD

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen